FERDIG UTDANNET SOM HUDPLEIER !!!Idag så fikk jeg vitnemålet og diplomet for å bli HUDPLEIE! Det har ingen beskyttet tittel så vi går ikke ut i lærling. Jeg er så glad for at dette året er ferdig, vel egentlig for at hele yrkesfag skolen er ferdig. Den siste tiden på skolen var litt vanskelig og det oppsto noen problemer, men jeg klarte meg igjennom det. For å snakke opp hudpleie fager...det er utrolig gøy, man lærer så utrolig mye. Jeg kommer til å få god nytte av dette når jeg blir eldre og skal kjøpe meg kremer i forhold til min hudtilstand. Jeg er mer bevist på hva jeg bruker av kremer, ansikts renser, peelinger og hva som er i disse greiene. Det er så mye rart av ingredienser og så mye utvalg av ulike typer. 

Det er en del teori...som f.eks: hudens, hårets og neglens oppbygging. Hudens normalflora, anisktsmuskler på norsk-latinsk. Hudsykdommer i alle farger og fasonger. Det er ikke så mange prøver egentlig, ikke som vi hadde hvert fall. Det er ingen lekser med mindre man trenger det. Så til den gøye delen å fortelle om. Den delen som er praktisk er utrolig gøy, man setter seg selv i en utfordrende settinger. Når man går i vg1 = så "snoker" man bare på linjen og forsøker litt. I vg2 = så har man gym , norsk og sånt + helse, yrke og kommunikasjon. Man lærer behandlingene på hverandre og etterhvert så tar man inn kunder og man er litt usikker i starten, men dette er noe som blir bedre etterhvert som man har flere kunder, så bare stå på ikke tenk negativt eller vær redd. I vg3 = har man kun helse, yrke, kommunikasjon og gym. Da har man mye om sykdommer, neglen, huden, håret, kosmetisk kjemi, produkt lære, kurser og behandlinger. de behandlingene vi hadde var: 

  • Ansiktsbehandling  med massasje (inspirert av cidesco) 
  • Spesial ansiksbehandling
  • Farging av vipper og bryn + forming
  • Pedikyr / SPA pedikyr
  • Voksing av legger og lår (armhule og armer)
  • Kroppsbehandlivnger (MMA - algae innpakning, en leire innpakning med grove salt korn)
  • Aromamassasje
  • Manikyr med shellac og hånd massasje

vg3 lærer mye som man egentlig ikke tenker over, vi tar telefonene uten å nøle, setter opp kunder, setter opp dropp in på tv skjermene på skolen. Det er ikke bare bare å jobbe som hudpleier, man bruker utstyr som man må vaske selv, desinfisere og sterelisere det som skal det. Vi hadde UB (Ungdoms Bedrift) det var veldig gøy, det står i lære planen at man skal gå igjennom det, men isteden for å ha det kun i teori så startet vi opp selv. Vi meldte oss inn i brønnøysund og da får vi sett hvordan ting foregår. Da sakl man finne ut hva salongen skal hete, hvordan type behandlinger man skal ha, hvor mye det koster å utføre disse behandlingene, hvor mye man skal ta for behandlingene og produkter, kan man ha kveldsåpent eller ikke?  vår het Myra Hudpleie, vi hadde kvelds åpent to ganger  og det var veldig koselig. Utplassering er også en ting som vi er med på, vi kan si noen plasser vi kan tenke oss, men v får tildelt en salong også er vi der ca. 1 uke. Det er veldig gøy, vi får sett hvordan det faktisk er ute på markede. på skolen så er det strengere enn det er til vanlig.  jeg har da noen bilder fra jeg var utplassert på HUDLEIE OG AROMATERAPI i Arendal.

Etter 13 års skolegang er jeg fornøyd med at jeg valgte dette yrke. klassen bestod av 6stk så vi hadde det morsom sammen, led mye og kost oss til tross for av vi var sårbare på kunde dager og andre dager. Jeg skal nå gå videre på påbygg for å så strudiekompetanse til videre utdannelser og jobber. Jeg gleder meg faktisk til neste skole år, men nå skal jeg ta en vell fortjent ferie med god samvittighet!  

Én kommentar

Znippen.no

23.06.2016 kl.14:28

Så utrolig kult :D Håper du har en flott dag! Feel free til å ta en titt innom bloggen min og følge den :)

Skriv en ny kommentar

Marte Sofie

Marte Sofie

19, Arendal

Jeg er en glad og kreativ jente som går på folkehøgskole. Jeg er hobbyfotograf på fritid og ferdig utdannet som hudpleier. Her på bloggen vil det bli lagt ut bilder og litt fra min hverdag.

Kategorier

Arkiv

hits